Čudesni parkovi – Najlepše botaničke bašte sveta

Društvene mreže

Čudesni parkovi – Najlepše botaničke bašte sveta!
Čudesni parkovi – Najlepše botaničke bašte sveta

Gotovo da smo već zakoračili u leto, sudeći po temperaturama i odevnim kombinacijama zastupljenim ovih dana. Sve se šareni i obiluje letnjim bojama i dezenima. Da ne poverujete kakva tek letnja cvetna šarenila možete pronaći u parkovima i botaničkim baštama širom sveta. Pogledajte najlepše i najneverovatnije parkove sveta. Slike govore više od reči.

 

Lista top 5 najlepših cvatnih oaza u svetu:

 

Dubai Miracle Garden

Ova čudesna bašta (kako i sam naziv kaže) predstavlja pravu umetnost. Jedinstvena je po svojim oblicima napravljenim od biljaka i jedna je od zaista posebnih u celom svetu. Neverovatni prizori boja, veličina i oblika ostavljaju jak i moćan utisak. Uostalom, kao i sve ostalo što nam dolazi iz ovog grada raskoši i bogatstva, zar ne?!

 

 

Keukenhof Gardens – Liesse


Keukenhof - jedan od najlepših Evropskih parkova nalazi se u malenom mestu na jugu Holandije. Pogađate da su najzastupljenije cveće upravo lale. Raskoš u bojama i mirisima uz pogled na, takođe veoma poznate, Holandske vetrenjače.

 

Hitachi Seaside Park

 

Opet se selimo u Aziju, ovog puta u Japan. Hitachi park se prostire na preko 190 hektara zemlje koja je pokrivena cvetovima gotovo cele godine. Najraspostranjenija vrsta u ovoj idili jeste Narcis – žuti i beli.


Nong Nooch Tropical Garden  - Pattaya

Ostajemo na Azijskom tlu, ali u nešto egzotičnijoj bašti. Palme, bonsai, kaktusi i orhideje grupisani na način da prave potpunu simetriju duž celog parka. Ako dodate i jezero za ribolov, kao i slonove, znate da ste na Tajlandu. Nong Nooch je najlepša botanička bašta ovog azijskog poluostrva.

Butchart Garden, Brentwood Bay

Neverovatan Butchart park, smešten na tlu Kanade nastao je kao rezultat ljubavi i rada porodice Butchart još u ranim 1900. godinama. Danas kroz njega prodefiluje godišnje preko million posetilaca, dok se u njemu uzgaja oko 900 različitih cvetnih primeraka.

 

 

Ne zaboravite na naše trenutne akcije i veoma povoljne cene. Posetite cvecaradecora.com, izaberite nešto letnje i osvežavajuće. Dostavu prepustite nama, znate da to najbolje radimo. 

#cvecaredecora #dostavacveca #isporukanakucnuadresu

Društvene mreže

Cvecara Decora Facebook Cvecara Decora Instagram
Naš asortiman