Kako napraviti cvetni aranžman u sopstvenoj režiji?

Društvene mreže

Cvetni aranzmani su prilika da pokažete svoju kreativnost i smisao za lepo a da se ujedno neizmerno zabavite - Cvecara Beograd -
Cvetni aranzmani

Kako bi vaš cvetni aranžman ličio na one predivne iz cvećare morate pratiti neke uopštene savete. Cvetni aranžmani su prilika da pokažete svoju kreativnost i smisao za lepo a da se ujedno neizmerno zabavite. Kako vaši pokušaji ne bi bili uzaludni a konačni proizvod nezadovoljavajući upućujemo vas na pojedina pravila koja sve cvećare odlično znaju.


Lepotu velikih cvetova slavite uz bujne i velike aranžmane. Na slici vidimo neobuzdanu lepotu hortenzija. Elegantna porculanska vaza naglašava eleganciju i prefinjenost. Velike cvetove razbijte kombinacijom malih cvetića koji će stidljivo izvirivati iza velikih hortenzija. Savet: kako bi vam cveće održalo svoju poziciju u vazi, preporuka je da u dnu vaze napravite žičani fiksator prateći oblik posude.


 


Napravite ukrasni dragulj cvetnog aranzmana kombinujući neočekivane elemente. Na taj način dobijete smelu a ujedno efektnu kompoziciju. Ubacivanje isečenog lišća begonije uz ostale elemente navodite posmatrača da izbliza pogleda i uživa u neobičnim dezenima i teksturama . bogata nijansa crvene i intenzivna zelena boja listova odlično uklapaju karamel boju terakote.


 

Nemojte bežati od vaza nestandardnih oblika. Cvetni aranžmani u njima mogu biti vizuelno vrlo efektni i očaravajući ako uspete da ispratite liniju posude. Biljke dugih i jakih stabljika dozvoljavaju da se cvetni aranzman raširi po prostoru i dominira okruženjem. Nemojte stavljati sitne ukrase u okolini jer umanjujete postignuti osećaj oji izaziva cvetni aranzman. Stabljike skratite tako da po izlasku iz vaze formirate dva nivoa, prizemniji od zelenila ili lišća dok je gornji rezervisan za svetove. 


Društvene mreže

Cvecara Decora Facebook Cvecara Decora Instagram
Naš asortiman