Strelicija

Društvene mreže

Prelepa biljka,kopljastih listova,vatrenog cveta,zavolećete je još i zbog njenog lakog održavanja.
Strelicija
Strelicija ili poznatije " Rajska ptica"

Vodi poreklo iz juzne Afrike,gde raste kao divlja biljka.Postoji vise vrsta Strelicije,a kao najpopularnija izabrana je Strelitzia reginae,zbog svog vatreno narandžastog cveta.
Rast
Naraste izmedju 1-1,5m pa joj treba obezbediti dosta prostora.
Održavanje
Strelicija je jedna od onih biljaka koje ne zahtevaju puno pažnje.Trazi dosta svetlosti,ali ne direktne,jer moze doci do ostecenja na listovima.Podnosi  polu-senku.
Zalivajte je umereno,tek kad se zemlja prosusi  ( na 15 dana ) i obavezno prospite visak vode iz podloška saksije.Dobro je orosavati,povoljno bi bilo,mlakom vodom.Zimi joj je potrebna temperatura od 13-17 stepeni.
Razmnožavanje
Moze  da se razmnozava semenom ili reznicama tako sto se busen podeli.Dobilanje biljke iz semena,dugotrajan je proces,do prvog cvetanja dolazi tek nakon 6 god.Ako je slučaj da ste dobili biljku deljenjem busena,prvi cvet ce vas obradovati za otprilike 2 god.
Podloga
Najadekvatnije bi bilo da to bude mešavina ilovacei peska,sa dodatkom humusa.Jednom mesecno je potrebno dohranjivati,zbog toga sto se veoma trosi u periodu cvetanja.
Cvetanje
Ova biljka cveta od jeseni do proleca u kucnim uslovima.Sam cvet je bez mirisa,a traje do mesec dana.

Ova krajnje dekorativna biljka je visegodisnjaa uz dobro odrzavanje,redovno ce cvetati i ulepsavati vas zivotni  prostor.

Društvene mreže

Cvecara Decora Facebook Cvecara Decora Instagram
Naš asortiman