Originalni i prelepi: cvetni aranžmani kao najbolji poklon za sve prilike

Društvene mreže

Darivati treba i sa i bez povoda, a poklonu se u zube ne gleda, kako kaže poslovica.
cvetni aranžman

Ipak, ono što će sasvim sigurno oduševiti svaku pripadnicu lepšeg pola u baš svakoj prilici (ili bez prile) jesu cvetni aranžmani.

I ovde je veoma bitno da pratite trendove, pa tako za Vas izdvajamo koji su to cvetni aranžmani trenutno najtraženiji, najmoderniji i najpopularniji, po preporuci naših cvećara.


Retro cvetni aranžmani


Izuzetno neobični i sa nežnim duhom, cvetni aranžmani u retro stilu postaju sve dominantniji kada je poklanjanje u pitanju.

Tome treba najpre zahvaliti prodoru vintidž stila u sve sfere – od opremanja doma do odevanja, od dizajnerskih predloga do modne scene. Razlog je sasvim jednostavan: retro prenosi poruku o najtananijim emocijama, bez obzira na to da li se cvetni aranžmani poklanjaju partnerki, članu porodice ili poslovnoj saradnici.

Retro cvetni aranžmani okarakterisani su pastelnim, nežnim bojama cveća, i uglavnom su u pitanju buketi ili druge forme od različitih vrsta cvetova, dekorisanih zelenilom.

Ovakvi cvetni aranžmani nipošto se ne zatiču u celofanu, već prosto vezani kanapom ili užetom, ili pak u vazama koje deluju kao stare i pohabane. Druga opcija je njihovo postavljanje u šoljice sa vintidž dekoracijama, poput onih u viktorijanskom stilu. Tada su uglavnom u pitanju manji buketi sa skraćenim stabljikama.Romantični cvetni aranžmani


Romantika može biti ključni povod za darivanje, te bi osećanja onoga ko daruje cvetni aranžmani trebalo da prenesu kako izborom cveća, tako i svojom formom.

Tu se najpre misli na oblike srca od cveća, u raznim veličinama i sa različitim dodacima. To mogu biti cvetni aranžmani manjih formi, u pletenim korpicama, gde je cveće položeno u obliku srca, ili pak u vidu buketa sa mnogo zelenila, gde se sami cvetovi postavljaju uspravno, ali tako da krunice formiraju ovaj najromantičniji oblik.

Kada su u pitanju romantični cvetni aranžmani, sve boje su dozvoljene.Neobični detalji i inspirativne forme


Ako se cvetni aranžmani daruju osobi koja je kreativna i voli nešto neobičnije oblike, onda su cvetni aranžmani sa raznim detaljima pun pogodak. Trenutno su veoma trendi cvetni aranžmani od crvenih ili belih lala postavljeni u providne saksije (od stakla ili plastike, ali samo da su prozirne), koje su, sa druge strane, ispunjenje perlama u istoj boji do samog vrha. Ovakvi cvetni aranžmani se u formi buketa „zabadaju“ u ovakvu podlogu.

Druga opcija su cvetni aranžmani koji i sami čine formu paketa, odnosno poklona. Oni mogu biti u obliku kocke ili kvadra, povezani mašnom, odnosno lopte, sa dodacima čipke i tila.

Cveće uz druge poklone

Na samom kraju, više nije toliko moderno poklanjati samo cveće, te cvetni aranžmani mogu biti praćeni i drugim poklonima.

Tu se najpre misli da se cvetni aranžmani mogu veoma vešto i originalno zapakovati sa bomobnjerama, čokoladicama, plišanim igračkama, knjigom ili čak šampanjcem sa dve čaše. Tako poklon može i dalje predstavljati jednu celinu, istovremeno „začinjen“ bojama i mirisom cveća.

Ovakvi cvetni aranžmani mogu doći u formi paketa pakovanog u providne folije ili providne vaze (staklene ili plastične), koje su do vrha ispunjene drugim poklonom (recimo, slatkišima) ili je u njih smešten zapakovan drugi dar.

 

 

Društvene mreže

Cvecara Decora Facebook Cvecara Decora Instagram
Naš asortiman